11 ud af 12 pokaler skal fordeles i SSC

Den eneste mesterskabspokal som allerede har fundet sin ejermand, er i Extreme Divisionen. Morten Straarup sikrede sig mesterskabet sidste weekend på Ring Djursland, selv om han fik en lidt brat afslutning på weekenden i jordvolden. Derfor har hans mekanikere haft travlt hjemme på værkstedet, så den grønne Aquila CR1 LS3 er køreklar igen.

Denne weekend er Michael Bergmann, Christian Siepmann, Johnny Cross Pedersen, Gunnar Lisby Kjær, og Michael Klostermann alle sammen på banen igen. Netop Kjær og Klostermann er i direkte kamp om 2. pladsen i mesterskabet, men Bergmann har mulighed for at snuppe en af disse placeringer, såfremt at en af de to andre snubler.

Michael Klostermann havde en fantastisk weekend på Ring Djursland for små 2 uger siden, hvor han var på podiet i alle tre løb, og faktisk også vandt to af dem generelt. Kan han gentage succesen, med 3 podiepladser denne gang?(Foto: JJ Media)

De 6 mere eller mindre faste kørere får dog kamp til stregen af fire gæstekørere. Jesper Bowman kommer med en Ferrari 458 Challenge, mens Gustav Birch bidrager med endnu en Porsche 911. Michael Rosenkilde Nissen har fået mod på mere, efter han snuppede 3 andenpladser ved Grand Prix Danmark, og er tilbage med en Lamborghini Huracan Super Trofeo magen til Kjærs.

Dertil kommer Mikkel Overgaard Pedersen, som har taget en afstikker fra Porsche Mobil 1 Supercup mesterskabet, hvor han tidligere på sæsonen var på podiet i Monaco.

I GT-B Divisionen har vi 6 velkendt ansigter, hvor 5 mænd kæmper med omkring pokalerne. Aktuelt har Jesper Blom de bedste betingelser, men han har Brian Mikkelsen helt oppe i nakken. Rasmus Sandvej Juulsen får svært ved at hente de to forude, medmindre der sker totalt udfald for dem begge. Tage Sandvej Nielsen og Henrik Moeskjær har stadig en teoretisk mulighed for at snuppe 3. pladsen fra Sandvej junior, men så skal han også være uheldig. Klaus Nielsen er kommet så sent til i sæsonen, at han ikke længere kan snuppe nogle pokaler i mesterskabet, men har han en god weekend i Ginetta raceren, er der muligheder for nogle løbspokaler.

På Ring Djursland så GT-B konkurrenterne kun Brian Mikkelsen fra denne vinkel. Kommer det til at gentage sig til finalen denne weekend?(Foto: JJ Media)

I Super Touring Divisionen har vi 6 kørere tilmeldt. Der kommer dog højst 5 biler på banen, da far/søn Christensen igen deler Peugeot 307’erern, hvor der står Anders og Claus i sideruden på. Selvom Frederik Normann aktuelt er toer i mesterskabet, så har han gode muligheder for at genvinde titlen fra 2018, da den aktuelt førende, Mads Bryde, i skrivende stund ikke er tilmeldt weekenden. Ellers har vi gæstekørere i form af Rene Ogrocki, der for anden gang i år er ude at lufte BMW M3 E46 raceren, som han har lånt af Brian Mikkelsen. Morten Christensen er tilbage med Audi TTS raceren, hvor han får væsentlig mere modstand, end det var tilfældet på Ring Djursland for små to uger siden. Sidst men ikke mindst har vi Allan Bjerregård. Det er ikke første gang i år at han har styrthjelmen over hovedet, men til gengæld er det første gang at det er til et tællende løb. Vi så ham senest ved Classic Race Aarhus, hvor SSC var opvisningsklasse i år.

Morten Christensen fik kørt en masse kilometer ind i Audi TTS raceren på Djursland, men denne gang skal han virkelig give den gas, hvis han skal hjem med 3. førstepladser igen(Foto: JJ Media)

I skrivende stund ser vejrmeldingerne rigtig positive ud, men man ved aldrig hvad efterårsvejret kan finde på. Bare det ikke ender med sidste øjebliks dækvalg, som det var tilfældet for en lille måned siden, ved Grand Prix Danmark.

Det skulle være muligt at følge søndagens kørsler på youtube.com/user/DanishThundersport, men som altid er det meget bedre, at opleve bilerne i levende live.

Tidsplanen for weekenden lyder som følger (ret til ændringer forbeholdes):

Lørdag
Træning 10.45
Kvalifikation 14.05
Løb 1 17.05

Søndag
Løb 2 11.15
Løb 3 14.10

Kørerforeningen Special Saloon Car
JJ Media