Årets højdepunkt venter SSC

Løbet foregår på FDM Jyllandsringen, og det mest traditionsrige løb på dansk grund, som alle racerkørere gerne vil vinde.

Det plejer også at være det løb på kalenderen, hvor der er flest deltagere til. I skrivende stund er der 23 kørere tilmeldt, fordelt på de tre Divisioner – Super Touring, GT-B og Extreme.

7 Super Touring kørere har meldt deres ankomst, så der bliver masser af kamp omkring pokalerne. Dermed får mesterskabsførende Mads Bryde det bestemt ikke nemt, når sidste års mester, Frederik Normann, igen er tilbage i feltet. Dertil kommer nogle tidligere DTC 307’ere med Junior og Senior Christensen – også kaldet Claus og Anders, samt en Clio Cup racer kørt af Thomas Schmidt Pedersen. Dertil kommer Claus Møller i en Audi 80, hvilket helt sikkert bliver et spændende bekendtskab.

Gunnar Lisby Kjær får besøg af 2 andre Lamborghini Huracan Super Trofeo racere denne weekend. Så der bliver masser af V10 lyd over FDM Jyllandsringen.(Foto: JJ Media)

GT-B klassen får ligeledes besøg af 7 kørere, hvoraf de 5 kørere samler point til mesterskabet. Her fører Jesper Blom foran Kim Lund Johansen. Kim Lund har dog valgt at deltage i TCR klassen denne weekend, så vi skal nok kigge i retning af Brian Mikkelsen og Rasmus Sandvej Juulsen, for at finde et par udfordrer til Blom.

Udover Tage Sandvej Nielsen i endnu en Porsche, så er der faktisk også andre bilmærker med i GT-B. Mads Andersen kommer med den specielle rørramme Peugeot 208 V6 racer, mens Henrik Moeskjær kommer i sin V10 BMW Z4. Og så skal vi bestemt ikke glemme Claus Klostermann i Ginetta G55, der kommer frisk (hvis man ellers kan være det efter et 24 timers løb) fra Barcelona, hvor teamet hentede en anden plads hjem, med Claus som en af kørerne.

Jesper Blom blev den mest pointscorende kører på Ring Djursland i GT-B. Kan han gentage den bedrift i denne weekend?(Foto: JJ Media)

Og så kommer der ellers knald på – for i Extreme Divisionen er der hele 9 kørere tilmeldt. Godt nok er Morten Straarup øjeblikkelig etter i stillingen, men Gunnar Lisby Kjær kan hurtigt komme til at ånde ham i nakken igen. Michael Klostermann var også i Barcelona med brormand Claus, men denne weekend er han tilbage i Corvette C6 raceren. Han har en 3. plads i mesterskabet at forsvare – eller forbedre.

Michael Bergmann er tilbage i klassen, efter et besøg i Holland under sidste løbsweekend. Christian Siepmann stiller igen til start med den vellydende og hurtige BMW F1, som skyder flammer og knalder og brager ned af langsiderne. Dermed har Andreas Kjærgaard ikke den eneste ildspyende racer på banen denne weekend, da den hvide Porsche GT1 baseret på en Scotty igen går efter at forbedre den aktuelle 4. plads i mesterskabet. Johnny Pedersen er den sidste mand i feltet, til ikke at køre i en italiensk bil – han sværger nemlig til de tyske Porsche racere. Han vil forsøge at få revanche for en skidt Djursland afdeling, der endte helt uden point, på grund af en ikke-reparerbar teknisk defekt.

Denne weekend er Gunnar Lisby Kjær ikke den eneste mand til at repræsentere det italienske Lamborghini mærke. Han får besøg af en af hans konkurrenter fra DEC mesterskabet, nemlig Michael Nissen, som har en Huracan Super Trofeo EVO magen til Kjærs. De to skal dog stå rigtig tidligt op (og nej, vi foreslår bestemt ikke tyvstarter!), hvis de skal have en chance imod den sidste Lambo i feltet. Den bliver nemlig kørt af ikke mindre end en fabrikskører fra det italienske mærke med en tyr i logoet. Dennis Lind har en friweekend fra de udenlandske baner, og stiller derfor til start i den samme bil, som han også deltog med ved finaleløbet i 2018. Dengang var han snublende tæt på banerekorden på FDM Jyllandsringen. Kan det lade sig gøre denne gang?

Mads Bryde får masser af konkurrence i Super Touring Divisionen denne gang, hvor hele 7 kørere har meldt deres ankomst.(Foto: JJ Media)

Hvis ikke sådan et felt kan få blodtrykket til at stige lidt hos tilskuerne, hvad kan så? Vi glæder os i hvert fald umådeligt meget til at komme i gang igen, efter godt to måneders pause, siden det seneste løb blev kørt på Ring Djursland, i slutningen af juni måned.

Det skulle være muligt at følge noget af weekenden på TV2 Sport/TV2 Play, mens https://www.youtube.com/user/DanishThundersport skulle stå for resten lørdagen og søndagen.

Men hvorfor ikke bare hoppe i bilen, på cyklen eller hvad end transportmidlet nu er, og så komme til FDM Jyllandsringen, og opleve de mange fede biler på nærmeste hånd. Uanset hvor god kvalitet at det bliver filmet i, så kan det aldrig slå den ægte oplevelse, hvor man står langs banen og ser, hører og dufter bilerne, når de kører forbi.

Tidsplanen for weekenden lyder som følger (ret til ændringer forbeholdes):

Fredag
Træning 16.12Lørdag
Kvalifikation 12.35
Løb 1 14.45Søndag
Løb 2 13.35
Løb 3 16.25
Kørerforeningen Special Saloon Car
JJ MediaLæs mere om:Jyllandsringen08/09/19 – Jyllandsringen – Special Saloon