Banerekorderne blev skudt i stykker på Jyllandsringen

Der var i dén grad fart på, da Special Saloon Car var på banen i weekenden. Hele to gange blev banerekorden slået.

Man skulle næsten mistænke Walther Trabjerg og Mikkel O. Pedersen for at have planlagt det. For i ugen op til Jyllandsringens finaleløb var det nemlig Walther, der stod på deltagerlisten til løbet i hans Porsche 991 GT3-R. Men da bilerne lørdag morgen kørte træningsomgange, var det Mikkel O. Pedersen, som sad bag rattet.

Selvom Valdemar Eriksen satte hurtigste omgangstid i kvalifikationen til det første løb, måtte han starte første heat fra femtepladsen med sin Ligier JS P320, da han ikke var dukket op til førermøde lørdag morgen og dermed indkasserede fire startplaceringer som lærestreg.

Det gjorde det til gengæld muligt for Mikkel O. Pedersen at stikke af fra feltet så snart, de røde lamper slukkede. Og undervejs til heatsejren bankede han den banerekord, som Frederik Schandorff satte for en måned siden ved Grand Prix Danmark. 1:04,494 lød omgangstiden.

Bag Porschen kæmpede Valdemar Eriksen sig op på andenpladsen og hentede mod slutningen af løbet voldsomt ind på Porschen, men ikke nok til for alvor at gå efter sejren. Til gengæld havde Henrik Schou Jensen en fest i sin Aquila, hvor han først lagde pres på og overhalede Ulrik Larsen, og siden kunne gå forbi Oliver Rosenkilde-Nissen, da han spandt ved indgangen til Hesteskoen.

Også Marco Gersager kæmpede sig vej frem til Ulrik Larsen og lykkedes med at gå forbi inden målflaget.

Søndag eftermiddag gik det løs med andet heat, og her var det til gengæld Valdemar Eriksen, som kom på alles læber, da han bankede yderligere halvanden tiendedel sekund af banerekorden, der nu lyder 1:04,342. Det var ellers Mikkel O. Pedersen, som var stukket af fra starten, men et højt tempo fra nordjyden gjorde det muligt at hente ham og gå forbi efter en tæt kamp.

Henrik Schou Jensen holdt sig på tredjepladsen på trods af hårdt pres bagfra, hvor både Oliver Rosenkilde Nissen og Ulrik Larsen gjorde deres til at komme forbi fynboen.

I tredje og sidste heat var der gået hul på de skyer, som hele dagen havde svævet truende over banen. Det satte tempoet lidt ned – for Mikkel O. Pedersens vedkommende helt til nul, da teamet valgte ikke at starte løbet. Det gjorde det muligt for Valdemar Eriksen at vinde heatet med næsten 50 sekunder ned til Henrik Schou Jensen, der havde yderligere 45 sekunders forspring til Marco Gersager. Han måtte til gengæld kæmpe for at holde Oliver Rosenkilde Nissen bag sig.

Der er ikke meget tid til hvile for Special Saloon Car-kørerne, for finalen bliver allerede kørt i den kommende weekend på Padborg Park. Her er Kenn Bach tilbage i den Renault R.S.01, som han deler med Henrik Ziegler, ligesom Mik Henriksen og Dan Pedersen stiller op i Division 1. Også Jesper Bowman vender tilbage til klassen i sin Ferrari 458 Challenge.