Endelig SSC sæsonstart

Klassen skulle ellers have deltaget ved Classic Race Aarhus, men det blev desværre ændret til kun at være en opvisning, som en håndfuld SSC kørere valgte at deltage i. Men nu har vi den første rigtige, pointgivende afdeling.

Klassens generelle samt GT-B mester i 2018 blev Johannes Graversen, men han har valgt at parkere den røde Fiat X1/9 Turbo, så der skal findes en ny indehaver af disse to mesterskaber i 2019.

Gunnar Lisby Kjær stiller i år op i denne potente Lamborghini – en bilmodel som vi også så i SSC sidste år, med Dennis Lind bag rattet.(Foto: JJ Media)

En af topkandidaterne kan godt være Michael Bergmann, der vandt Extreme divisionen sidste år, og som er tilbage med den samme Porsche 911 GT3 Cup racer igen. Han får det dog ikke nemt, da Christian Siepmann er tilbage med den lynhurtige BMW F1, og håber på lidt mere teknisk stabilitet gennem sæsonen.

Lidt det samme gør sig gældende for Morten Straarup i den grønne Aquila CR1 LS3. Sidste år var der mange problemer med bilens motor, som var skilt ad i atomer op til flere gange – men når den kørte, var der virkelig fart på.

Gunnar Lisby Kjær har været ude at købe et nyt køretøj henover vinteren. Den røde italienske hingst er blevet skiftet ud med en sort italiensk tyr – eller med andre ord, en Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO. Gunnar har allerede været ude og lufte den et par gange i DEC i år, hvor det er blevet til sejre i begge weekender indtil nu.

Ellers har vi Michael Klostermann i den hvide og røde Chevrolet C6 og ikke mindst Andreas Kjærgaard i den hvide, hjemmebyggede Porsche 911 GT1. Jan Nilsen er i næsten den samme boldgade som Klostermann, med en Dodge Viper, mens Johnny Pedersen har en Porsche 911 GT3 med.

Christian Schandorff har også tidligere kørt ræs i en Porsche, men siden afslutningen af 2018 sæsonen, har han deltaget i en Camaro LS3, som han er tilbage med igen.

Frederik Normann var sidste års vinder af S-T divisionen. Til tider så det ud til at han havde skræmt konkurrenterne væk, med den ildspyende BMW E46 M3, men til Åbningsløbet tør både Mads Bryde i en Peugeot 106 GTI og Rene Ogrocki udfordre ham. Sidstnævnte kommer med en BMW E46 M3, som tidligere er blevet kørt af Brian Mikkelsen.

Man skulle tro at Frederik Normann (330) er undercover agent, med den slags flammekaster indbygget i bilen. Her er det Tage Nielsen (62) som er under ”angreb”.(Foto: JJ Media)

Brian Mikkelsen selv er at finde i GT-B divisionen, hvor han deltager i en Ginetta G50. Den fik han fat på midt i 2018 sæsonen, og har siden da forsøgt at få nok fart på til at tage sejre, og samle point til det generelle mesterskab.

Han får modstand fra Tage Nielsen og Rasmus Sandvej Juulsen, der kommer med henholdsvis en Porsche 996 GT3 og 997 GT3 Cup.

De får en fjerde konkurrent i form af Jesper Blom, der også har en Porsche med, men ikke en i den ikoniske form, men i stedet en Cayman GT4 Clubsport.

Kim Lund Johansen har også tilmeldt sig løbet i en nyindkøbt Seat Leon TCR racer, så det bliver spændende at se ham tage kampen op med Porsche og Ginetta racerne.

Sidst men ikke mindst, så melder Henrik Moeskjær klar i GT-B, med den vellydende BMW Z4 udstyret med intet mindre end en V10 ude foran.

Der er en sindrigt pointsystem, så folk på tværs af alle divisioner samtidig samler point til det generelle mesterskab. Derfor er det ikke givet, at en det er Extreme bil, der vinder mesterskabet, men det kan sagtens blive en GT-B eller en ST.

Brian Mikkelsen var en de kørere, der viste materiellet frem ved CRAA. Men han satser på at der skal sølvtøj med hjem i år – og helst de helt store pokaler.(Foto: JJ Media)

Vi vil selvfølgelig opfordre alle til at kigge forbi FDM Jyllandsringen, men skulle man være forhindret, så er der også mulighed for at følge weekenden på TV2 Sport, TV2 Play samt YouTube. Der bliver sendt på lidt forskellige tidspunkter henover lørdagen og søndagen, og vi skal så vidt muligt forsøgte at opdatere med tiderne på SSC Facebook siden: https://www.facebook.com/SpecialSaloonCar/

Tidsplanen for weekenden lyder som følger (ret til ændringer forbeholdes):

Lørdag
Træning 10.20
Kvalifikation 14.10
Løb 1 16.15
Søndag
Løb 2 12.55
Løb 3 15.05

Kørerforeningen Special Saloon Car
JJ MediaLæs mere om:Jyllandsringen09/06/19 – Jyllandsringen – Special Saloon