Fynsk familiefejde og en Scotty i overhalingsbanen

Andreas Kjærgaard overhalede alle andre indenom og sikrede sig titlen som Danmarksmester i Special Saloon Car 2022 ved DM-Finalen på FDM Jyllandsringen, mens familien Rosenkilde-Nissen stod for spektakulær underholdning.

I lørdagens tidtagning så det ellers ud til at kampen i Division 4 skulle stå mellem Oliver Rosenkilde Nissen og Lars E. Pedersen. Den unge fynbo var hurtigst foran den midtsjællandske Honda-kører, mens Rosenkilde Nissen Senior var lige i hælene på de to. Men en defekt kobling betød at Lars E. Pedersen kunne tage tidligt hjem fra DM-finalen – vel at mærke med uforrettet sag.

Lørdagens løb blev vundet af den mest rutinerede del af Rosenkilde Nissen-klanen med et pænt forspring ned til sønnike. På tredjepladsen var en yderst velkørende Andreas Kjærgaard, som for alvor har fået fart i sin Scotty GT. Han var hurtigste mand i Division 2, mens Frederik Normann kæmpede med vejgrebet i sin BMW M3 og sluttede længere nede i feltet.

Søndag bød på to løb med masser af vellydende hestekræfter, og i det første startede de to fynske Lamborghinier fra første række. Far og søn kørte afsted og kunne ikke helt blive enige om hvem der skulle først. Til sidst endte det i et sammenstød mellem de to, og Oliver Rosenkilde Nissen udgik af løbet, mens Michael indkassede en 10 sekunders stop & go-straf for sin anpart i uheldet.

Det gav til gengæld frit lejde til Andreas Kjærgaard, der lod turboerne spinne og tog den generelle sejr foran Frederik Normann og Jesper Bowman i Ferrari 458 Challenge. Hans Hartmann Petersen kom i mål på fjerdepladsen med sin DTC-Honda Accord.

I årets sidste heat var der travlhed bag rattet på de to Lamborghinier, som startede på henholdsvis 9. og 12. pladsen. Oppe foran tog Andreas Kjærgaard starten, men allerede efter to omgange var det igen en italiensk fuldblodsracer som var i front. Omgangen efter var familien atter samlet forrest i feltet med far Michael i spidsen, og Kjærgaard kunne slutte løbet af på tredjepladsen.

Med den værste konkurrent ude af alle tre heat var det ikke en stor overvindelse for Oliver Rosenkilde Nissen at sikre sig sejren i Division 4. Til gengæld kunne den unge fynbo ikke høste tilstrækkeligt med point til at sikre sig det samlede mesterskab. Det gik nemlig til Andreas Kjærgaard, som med den bedst mulige pointhøst i alle tre heat overtog føringen i Division 2 såvel som i det generelle mesterskab. Klaus Hansen er henvist til andenpladsen, både i divisionen og i det generelle mesterskab.