Hestekræfterne blev sluppet fri til Åbningsløbet

Special Saloon Car bidrog til det gode lydbillede på Padborg Park, da klassen indtog asfalten på den sønderjyske racerbane. På trods af at banen blev delt med Super Cup-klassen blev der kørt fint racerløb.

Indledningen på weekenden kunne dog have været bedre. Under tidtagningen til det første heat kom Michael Rosenkilde Nissens Lamborghini på kollisionskurs med en langsommere bil fra Super Cup-klassen og kørte af banen i høj fart. Han kom heldigvis uskadt fra oplevelsen, hvilket var mere end man kunne sige om bilen. Uheldet skete på en af de første omgange af tidtagningen, så der var ingen som nåede at slå Lars E. Pedersens omgangstid.

Med én Lamborghini ude af spillet måtte Oliver Rosenkilde Nissen kompensere. Efter at have jagtet Lars E. Pedersens Honda NSX GT3 i nogle omgange lykkedes det ham at komme forbi og køre årets første heatsejr hjem. I Division 2 var der optræk til kamp mellem Andreas Kjærgaard, Klaus Hansen og Kasper Søholm, men førstnævnte holdt sig i front og sikrede sin første heatsejr i år.

Mens Oliver Rosenkilde Nissen nok havde tænkt sig at gentage successen fra første heat, ændrede et spin på første omgang hurtigt hans planer. Hele feltet kørte forbi før han kunne komme tilbage i den rigtige retning, og da var Lars E. Pedersen for længst stukket af i sin Honda. Walther Trabjerg kørte sig til en samlet andenplads, men Dan Pedersen i BMW M3 havde så god fart på, at han var tæt på at kunne hænge fast i slipstrømmen på Andreas Kjærgaards Porsche. Oliver Rosenkilde Nissen fik da også kørt sig helt frem til tredjepladsen generelt inden målstregen blev passeret for sidste gang.

Finaleheatet bød på et par gentagelser. Lars E. Pedersen tog en sejr i flot tempo, mens Oliver Rosenkilde Nissen havde et lille spin, men trods alt formåede at holde fast på andenpladsen. Henrik Moeskjær havde til finaleheatet fået fyret godt op under sin BMW Z4 V10 og kørte en andenplads hjem i Division 2 bag Andreas Kjærgaard i Porsche 911 GT1.

Der venter nu en tidlig sommerpause for Special Saloon Car-feltet, som først er tilbage på banen den 13-14. august på Ring Djursland. Det bliver et travlt efterår for SSC-kørerne!