Lamborghinierne kæmpede, men en anden var klar til at tage pladsen

Oliver Rosenkilde Nissen og Ulrik Larsen tog sig af topkampen, men en Aquila spøgte i kulissen på Ring Djursland.

Så sent som fredag eftermiddag var det stadig usikkert, om den yngste kører i Nissen-familien ville komme til start på Ring Djursland i weekenden. Efter motorhavariet ved Grand Prix Danmark har han og teamet arbejdet for at få bilen til start – og fredag aften startede de ti cylindre igen.

Om fynboen havde noget at skulle bevise, vides ikke, men han lagde stærkt ud med bedste omgangstid i træningen og tidtagningen – og i øvrigt også i første heat, som han vandt med ni sekunders forspring til feltets anden fynske Lamborghini-kører, Ulrik Larsen.

Sådan blev det ikke helt ved med at gå. For selvom Oliver Rosenkilde Nissen stak af fra starten af løbet, indhentede Ulrik Larsen ham hen mod slutningen, og efter en nøjagtigt leveret overhaling kunne Larsen gå forbi, mens den hvide og grønne Lamborghini spandt af banen på vej ned i Skoven. Nissen fik dog styr på bilen og kunne køre i mål, men inden da havde også Henrik Schou Jensen benyttet lejligheden til at komme forbi og sikre andenpladsen.

Tredje heat bød på endnu en duel mellem de to Lamborghinier. Her var det til gengæld Ulrik Larsen, der i jagten på Oliver Rosenkilde Nissen mistede grebet i asfalten og måtte en tur i dækbarrieren ved Depotsvinget. Der skete heldigvis kun materiel skade, og Ulrik var klar igen til fjerde og sidste heat, hvor Oliver Rosenkilde Nissen atter var uslåelig.

Fælles for alle fire løb var, at uanset hvad de italienske fuldblodssportsvogne foretog sig, var der hele tiden en dansk racerbil fra Sønderjylland i nærheden og klar til at overtage placeringen. Henrik Schou Jensen bliver hurtigere og hurtigere i sin Aquila – også selvom det var hans første besøg på Ring Djursland nogensinde… også som tilskuer.

Mik Henriksen kunne med fire heatsejre i Division 1 tage fra SSC-debutweekenden med vished om, at hans BMW M3 E46 bestemt passer ind i klassen. Henrik Moeskjær kunne ikke stille meget op mod den hvide racer med sin BMW Z4.

Også Andreas Kjærgaard havde fart på i weekenden, og med tre heatsejre foran Martin Petersen i Division 3 er der høstet solide point. Men helt lyserødt er det nu ikke; i finaleheatet begyndte gearkassen at give problemer, så der er basis for aftenarbejde på værkstedet inden næste løb, som køres på FDM Jyllandsringen den sidste weekend i september.