Martin Vedel ryddede bordet i premieren på SSC – LT Asfalt 2021

En kombination af grøn Lamborghini og hurtig fynbo kan være svær at komme udenom – eller for den sags skyld at følge med. Martin Vedel satte Pole Position og vandt alle weekendens tre løb i SSC – LT Asfalt på Padborg Park.

Den fynske racerkører er ikke ubekendt med de italienske sportsvogne, og erfaringen fra de store europæiske baner gav formentlig en fordel i jagten på sejre i det sønderjyske.

– Det er fedt at komme i gang igen, og ikke mindst at kunne tage hjem med så fine resultater i bagagen. Det lover godt for resten af sæsonen, siger Martin Vedel.

“Det er fedt at komme i gang igen”, siger Martin Vedel. Foto: Boxengasse

Årets første heat blev afviklet lørdag eftermiddag, hvor Martin Vedel lagde godt fra land, dog fulgt af teamkammerat Michael Rosenkilde Nissen, som mod slutningen af løbet måtte opgive jagten og tage til takke med andenpladsen. Michael Bergmann kom på tredjepladsen, mens der i midten af feltet var gode dueller mellem blandt andet Walther Trabjerg og Henrik Møller Sørensen.

Motorsport kan til tider være hårdt og ubarmhjertigt. Det mærkede Lars E. Pedersen og hans mekanikere på egne kroppe lørdag eftermiddag og aften. Den sjællandske Porsche-kører “dobbeltjobbede” i weekenden ved også at deltage i Danish Endurance Championship, og under tidtagningen til løbet blev han påkørt af en konkurrent. Skaderne var så omfattende, at teamet kom på massivt overarbejde:

– Der var skadet en hel del af styretøjet og hjulophænget på bilen, så vi måtte have en mand afsted til værkstedet i Struer for at hente en donorbil. Vi troede egentlig ikke at vi ville nå at få bilen gjort køreklar til i dag … men så tog vi en beslutning om at det skulle ske. Og det lykkedes – et imponerende arbejde af teamet, lyder det fra Lars E. Pedersen.

Lars E. Pedersen måtte igennem en del udfordringer i weekendens løb. Foto: Boxengasse

Og godt gik det. I søndagens to løb kæmpede den høje sjællænder med om topplaceringerne i begge heat; dog måtte han i begge tilfælde se sig slået af de to Lamborghini Huracan Super Trofeo-racere, der slet og ret stak af på langsiderne.

Weekendens sidste heat bød på action, da Andreas Kjærgaard kiksede sin nedbremsning for enden af langsiden og fortsatte ud i sandet. En lille detalje endte med at sende ét af klassens faste indslag hjem før tid:

– Jeg havde justeret bremsebalancen i det forrige heat, fordi banen var våd. Jeg glemte bare at justere den tilbage til tørvejrsindstilling, så da jeg kom ned for enden af langsiden, blokerede baghjulene – der fik jeg travlt med at korrigere, men da jeg først var ude på græsset var det jo slut med at bremse. Heldigvis ser det ikke ud til at der er sket noget, så det er billigt sluppet, fortæller Andreas Kjærgaard.

Mathias Berg fik en fin debut i SSC – LT Asfalt. Foto: Boxengasse

Efter weekendens tre løb er det selvsagt Martin Vedel, som har lagt sig i føring af både det generelle mesterskab samt Gruppe 4. Bag ham er Michael Rosenkilde Nissen og Lars E. Pedersen.

Der er blot to uger til næste løb i SSC – LT Asfalt, som køres på FDM Jyllandsringen.