Massivt opbud af GT-biler på Padborg Park

Åbningsløbet på Padborg Park byder på noget for enhver smag, når Special Saloon Car præsenterer nogle af de ypperste GT-biler og prototyperacere.

Over vinteren har der været arbejdet målrettet på at få flere biler på banen i den nu 50 år gamle banesportsklasse. Og det er lykkedes på fineste vis, for der er masser af spændende og eksotiske racerbiler til start.

Flere af de gode og loyale Special Saloon Car-kørere fortsat er at finde i feltet – eksempelvis Henrik Moeskjær og hans BMW Z4 V10, Andreas Kjærgaard med den imponerende Scotty GT og Henrik Schou Jensen i den smukke, brutale og lynhurtige Aquila CR1.

Det er især i Division 3, at der er kommet nye navne til. Lige fra Michael Nielsen, som tidligere har deltaget i DEC-mesterskabet med sin BMW M4 GT4 og som i weekenden prøver kræfter med Special Saloon Car. Hans erfaring bliver vigtig, når han skal køre fra Dennis Vestergaard Hansen, Mads Lysdahl Simonsen og Andreas Østergaard Borris, der stiller op i henholdsvis Ferrari 488 Challenge og Ferrari 458 Challenge-biler. Og så stiller Nina Østergaard Borris desuden til start i en Porsche 992 GT3 Cup, en model som tidligere har gjort det godt i SSC-løb.

Kevin Victor Rasmussen får Special Saloon Car-debut i en bil, som står i skærende kontrast til GT-bilerne i Division 3. Den tidligere Legend Car-kører er tilmeldt Division 1 i en VW Polo GTi, som kommer i konkurrence med Mik Henriksens BMW M3 E46, som også blev luftet i klassen sidste år. Kevins søster, den tidligere Formel 4-kører Michella Rasmussen, tilmeldt i en Cupra Leon TCR i Division 2.

Sidste års Special Saloon Car-mester er naturligvis også på pletten. Ulrik Larsen er tilbage i en Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO II og kommer i direkte konkurrence med Henrik Schou Jensens Aquila samt Valdemar Eriksen i den potente Ligier JS P320 LMP3-racer.

Antallet af hestekræfter, som bliver sluppet løs, når Special Saloon Car-feltet bliver givet frit i weekenden, er imponerende. Den slags er kræs for øregangene og bør naturligvis opleves fra tilskuerpladserne på banen. Skulle man være forhindret i at tage turen til Sønderjylland, kan løbene i Special Saloon Car følges på Youtube-kanalen Dansk Motorsport Live.