Om Special Saloon Car

Siden 15. april 1974 har Special Saloon Car-klassen sat sine markante dækaftryk på dansk motorsport. Gennem årene har SSC-klassen givet publikum store oplevelser og spændende biler, når deltagerne med alt fra hjemmebyggede fartbomber til fabriksbyggede GT-biler og prototyper dyster på de danske asfaltbaner.

Det er i klassens ånd, at alle skal kunne deltage i klassen uanset hvilken biltype, motorstørrelse og aerodynamiske funktioner. Derfor lanceres i 2021-sæsonen et nyt teknisk reglement, som skal gøre det endnu lettere at tage del i de sportslige dyster og fællesskabet i ryttergården.

Fællesskabet er en stor del af det særlige ved Special Saloon Car-klassen. Der er lagt stor vægt på en god stemning og et stærkt fællesskab, som både kan ses om aftenen på racerbanen, hvor kørere og mekanikere hygger sig på tværs af teams og klasser, og når det for alvor strammer til mellem heats. I Special Saloon Car hjælper vi hinanden udenfor banen, så vi kan køre om kap på banen.

Balance of Performance - Referencetider

Der er til 2024-sæsonen justeret på referencetiderne for at sikre en mere jævnbyrdig konkurrence i alle fire divisioner: