Porsche-sejre på stribe ved Grand Prix Danmark

Lars E. Pedersen, Michael Bergmann og Klaus Hansen var weekendens store vindere i SSC – LT Asfalt ved Grand Prix Danmark på FDM Jyllandsringen. De tre Porsche-kørere tog hæderen i hver deres division af feltet, mens de italienske racere døjede med teknikken.

Grand Prix-weekenden bød på et par nye køretøjer i vognparken. Lars E. Pedersen gav dansk banedebut til Sabine Schmitz’ tidligere Porsche 991.1 GT3R, mens Michael Nissen har opgraderet sin Lamborghini Huracan Super Trofeo til en hidsigere GT3-udgave. Og sidstnævntes opgradering endte med at blive en udfordring for teamkammeraten; den vanevindende Martin Vedel. Fynboen var i de to første heat reddet af Nissens udfordringer med en defekt benzinpumpe, men i finaleheatet var det den hvide GT3-Lamborghini som løb med æren.

– Jeg havde en fornemmelse af, at Michael ville blive rigtig hurtig i den bil, for den kan virkelig køre. Mit mål var at hente så mange point som mulig inden han blev helt dus med den, men i finalen døde min kobling, så det gik ikke helt efter planen, fortæller Martin Vedel, som dog fik samlet flere point end teamkammeraten i DC Workshop-teamet.

Michael Nissen ser ud til at blive skræmmende hurtig, når han bliver dus med sin Lamborghini Huracan GT3. Foto: Boxengasse

For Lars Pedersen gjaldt weekenden i stor grad om at lære bilen at kende og foretage de små tilretninger, der skal klares på en nyindkøbt racerbil. På grund af internationale reglementer var indsugningstraktene på midtsjællænderens motor begrænset af kraftige restriktorer, så kampen mod Lamborghinierne havde han afskrevet fra begyndelsen. Alligevel endte han på grund af de italienske bilers tekniske genvordigheder øverst på skamlen i Division 4.

Michael Bergmann høstede den maksimale pointscore i Division 3, hvor han med pole position, tre heatsejre og tre hurtigste omgangstider var urørlig for Johnny Pedersen og Andreas Kjærgaard. Sidstnævnte kæmpede i weekenden med tekniske udfordringer og måtte stå over det sidste heat.

I Division 2 måtte Henrik Moeskjær slutte weekenden i sandfanget for enden af langsiden, hvor han efter flere omganges intens fight med tilbagevendte Frederik Normann forbremsede sig og måtte se til mens hans mærkekammerat og rival humpede sig i mål med et defekt baghjulsophæng. Stemningen mellem de to kamphaner var helt i top efter løbet, hvor der blev grint og sparket dæk på de to hjemmebyggede BMW’er.

Henrik Moeskjær havde fart på – og for meget i finaleheatet, hvor han endte løbet i sandfanget. Foto: Boxengasse

Vinderen i Division 2 blev Klaus Hansen, som i sin blot anden løbsweekend leverede en flot og stabil indsats i sin Porsche 911 Cup-racer. Frederik Normann og Walther Trabjerg tog henholdsvis anden- og tredjepladsen.

Om to uger er SSC – LT Asfalt tilbage på asfalten, og denne gang gælder det Night Race på Padborg Park, hvor lørdagens finaleløb bliver kørt mens mørket falder på over den sønderjyske racerbane.