Spændende biler klar til Grand Prix Danmark

Det bliver kræs for kendere, når publikum ved årets Grand Prix Danmark på FDM Jyllandsringen får fornøjelsen af SSC – LT Asfalt. Der er nemlig ekstraordinært spændende biler til start i weekenden.

Det er ellers ikke fordi klassen mangler spændende – eller lynhurtige – racerbiler. I denne sæson er der en høj repræsentation af professionelt byggede Porsche Cup-biler, som i sig selv bidrager positivt til både lydbilledet såvel som det visuelle. Man skal heller ikke afskrive Andreas Kjærgaards imponerende Scotty GT, en belgisk bygget kopi af Porsche’s smukke og hurtige GT1-bil fra sidste halvdel af 1990’erne.

Til gengæld støder en ny og helt særlig Porsche til klassen i denne weekend. Efter sit hårde crash ved Sommerløbet på Jyllandsringen har Lars E. Pedersen været på indkøb efter en ny bil. Valget er faldet på en bil, som er særlig på flere måder. Det er nemlig den første Porsche 991.1 GT3R på dansk asfalt – og samtidig var den sidste ejer/chauffør Nürburgring-legenden, Sabine Schmitz, som gik bort tidligere på året efter flere års kræftsygdom.

Det hele skal dog ikke handle om hækmotorbiler fra Stuttgart. Det har den tidligere Champ Car-kører Ronnie Bremer sørget for. Københavneren stiller til start med en KTM X-BOW GTX, som er et kulfibermonster monteret med en vellydende femcylindret Audi-motor. 530 hestekræfter til lige over 1000 kilo bil bør give konkurrence til de tyske racere.

En anden gammel kending har også meldt sin ankomst. Frederik Normann har gjort sin hjemmebyggede BMW M3 E46 klar til Grand Prix’et, og selvom han kommer i direkte konkurrence med de fabriksbyggede Porsche Cup-biler, skal man ikke undervurdere midtjyden, som både kender banen og bilen som sin egen baglomme.

SSC – LT Asfalt kører ét løb lørdag og to løb søndag, så der bliver rig mulighed for at opleve spændende racerbiler på Jyllandsringen. Derudover kan løbene ses live på Youtube: https://www.youtube.com/supergtdanmark

Tidsplan for Grand Prix Danmark

Fredag
15:55 – Træning

Lørdag
10:50 – Tidtagning
16:25 – Heat 1

Søndag
11:30 – Heat 2
13:40 – Heat 3