Special Saloon Car slutter sæsonen med gode gensyn

DM-Finalen på FDM Jyllandsringen bliver årets sidste tur på asfalt for deltagerne i Special Saloon Car-klassen. Flere kendte navne vender tilbage for at slutte året af med stil.

Division 2 bliver én af kamppladserne i weekendens tre heat. Klaus Hansen fører an i mesterskabet, men Andreas Kjærgaard og Kasper Søholm er ikke længere væk end de kan overtage føringen inden weekenden er ovre. For at gøre udfordringen større for Klaus Hansen er der kommet flere interessante navne på deltagerlisten.

Jesper Bowman er tilbage med sin Ferrari 458 Challenge, mens Frederik Normann, som tidligere har vist at han med sin hjemmebyggede BMW M3 E46 kan bide skeer med fabriksbyggede Porscher, også er tilbage på hjemmebanen. Ole Sondrup har også gjort sin BMW M3 klar til endnu en tur i manegen, men det mest interessante navn – og køretøj – kommer her: Hans Hartmann Petersen har fundet sin Honda Accord frem.

Feinschmeckere med forkærlighed for det, som efterhånden er historisk, dansk motorsport, vil glæde sig til lyden af den hurtige og hidsige touringcar fra de gamle S2000-dage. Og selvom Hans Hartmann måske ikke holder helt samme tempo som James Thompson gjorde i DTC-klassens storhedstid, skal man aldrig undervurdere en gammel ræv i en velbygget racerbil.

Det helt store brag kommer med sikkerhed til at stå i Division 4. Sæsonen igennem har der været en intens kamp mellem far og søn-duoen Michael og Oliver Rosenkilde Nissen og Lars E. Pedersen. Inden weekenden fører Oliver an i mesterskabet foran Lars E. Pedersen, og selvom det kommer til at kræve mere end almindeligt held at fravriste ham føringen, vil den midtsjællandske Honda-kører gøre sit til at påvirke udfaldet af de tre løb. Mon der bliver kørt taktisk i Nissen Racing?

Lise Steffensen bliver eneste deltager i Division 1 med sin Toyota MR2 og kan ved at gennemføre alle tre heat overtage andenpladsen i mesterskabet.

I det generelle mesterskab er Klaus Hansen øverste mand i tabellen. Med 18 point ned til Oliver Rosenkilde Nissen kan det blive svært at fravriste ham det generelle mesterskab – og med reglerne for pointtildeling i divisionerne kan det ende med at flere kørere i Division 2 overhaler den fynske Lamborghini-kører.

Sikkert er det at DM-Finalen på FDM Jyllandsringen finder sted i den kommende weekend. Det første heat køres lørdag klokken 15.05, mens søndag eftermiddag byder på årets sidste to løb.