Ulrik Larsen sikrede mesterskabet til sidst

Spænding var der nok af, da Special Saloon Car afsluttede sæsonen på Padborg Park.

Allerede før weekenden stod det klart, at den store kamp ville komme til at stå mellem de to fynske Lamborghini-kørere, Ulrik Larsen og Oliver Rosenkilde-Nissen. Blot 16 point adskilte de to fynboer forud for de sidste tre heat.

Tidtagningen var i Oliver Rosenkilde Nissens favør. Den unge fynbo snuppede pole position foran en anden Lamborghini-kører, Marco Gersager, og Kenn Bach i Renault R.S.01. Ulrik Larsen var blot femtehurtigst, så der skulle køres stærkt i første heat for ikke at forære mange point til konkurrenten.

Der var da også fart på i lørdagens heat, hvor Oliver Rosenkilde Nissen stak af fra start, og selv efter en safety car-periode var i stand til at modstå angrebet fra Marco Gersager. Safety car-perioden var udløst af et mindre sammenstød, da Ulrik Larsen dykkede indenom Kenn Bach, som ikke havde set fynboens overhalingsforsøg, før det var for sent. Kenn Bach endte løbet i sandet, mens Ulrik Larsen kunne køre i mål på tredjepladsen.

Nede i feltet var der en god kamp mellem Andreas Kjærgaard og Martin Petersen i Division 3. Resultatet blev en heatsejr og samtidig en mesterskabssejr til Martin Petersen.

Søndagens første løb blev også vundet af Oliver Rosenkilde-Nissen, som holdt føringen fra start til målflaget. Bag ham blev der kørt tæt race flere steder, hvor Ulrik Larsen prøvede næsten alt for at komme forbi Marco Gersager på andenpladsen. Den sjællandske rallykører er dog ved at have vænnet sig til at der er konkurrenter på banen samtidig med ham selv, så angrebene blev afvist.

Før finaleheatet var Ulrik Larsens forspring svundet ind til bare seks point ned til Oliver Rosenkilde Nissen. Med Oliver i pole position og Ulrik i rækken bag ham var der lagt op til spænding i finaleheatet. Oliver kunne med en sejr tage mesterskabet – så der var pres på begge mesterskabskandidater.

Da starten gik var det til gengæld ikke Lamborghini-kørere som stod for dramatikken. Henrik Schou Jensen fik en drømmestart i sin Aquila CR1 og skød frem gennem feltet allerede inden første sving. Et par omgange efter skød han igen frem – men denne gang halvvejs flyvende henover græsset ned mod svinget for enden af langsiden. Heldigvis ramte han hverken Oliver Rosenkilde Nissen eller Ulrik Larsen, som var på vej gennem svinget foran ham, og han kunne uskadt kravle ud af bilen efter den var parkeret solidt i sandet.

Efter nogle safety car-omgange og fritrækning af Aquila-raceren satte Ulrik Larsen et kirurgisk præcist angreb ind på Oliver Rosenkilde Nissen, som måtte overlade føringen og forsøge at kæmpe sig tilbage. Det resulterede til gengæld i et spin i Big Mag-svinget, og dermed var Ulrik Larsens mesterskab sikret.

Således er sæsonen slut i Special Saloon Car, og det med både spænding og dramatik.

Et stort tillykke til mestrene i Special Saloon Car 2023:

Division 1: Mik Henriksen
Division 2: Henrik Moeskjær
Division 3: Martin Petersen
Division 4: Ulrik Larsen

Special Saloon Car-mester 2023: Ulrik Larsen