Endelig: Special Saloon Car tager hul på 2023-sæsonen

Mens mange andre baneklasser for længst har kørt både to og tre løbsweekender, har kørerne i Special Saloon Car måttet væbne sig med tålmodighed.

Men nu er ventetiden ovre. I weekenden går det løs på Padborg Park, og hestekræfterne står i kø for at blive sluppet fri på den sønderjyske bane.

Ikke mindre end fem Porscher er tilmeldt sæsonstarten. Heriblandt er Walther Trabjergs nyindkøbte Porsche 991 GT3-R, som er en postgang nyere end den ex-Sabine Schmitz, som han deltog med i fjor. Den bil er gået i arv til Martin Petersen, som har fået et stykke seriøst isenkram mellem hænderne til denne sæson.

Naturligvis, fristes man til at sige, er Andreas Kjærgaard tilbage med sin trofaste Scotty GT. Det er i virkeligheden ikke en ægte Porsche, men en kitcar af belgisk oprindelse – men både udseendet, farten og motorlyden kvalificerer til at bære det berømte logo fra Zuffenhausen.

Både Klaus Hansen og Kasper Søholm er klar til en sæson mere med deres Porsche 991 Cup-racere, og i Division 2 kommer de til at kæmpe mod en, på papiret, ulig modstander. Bjørn Larsen er nemlig klar igen med sin ex-WTCC Peugeot 407. Bilen har i sine unge dage kørt to afdelinger af World Touring Car Championship med Soheil Ayari og Eric Helary bag rattet for Peugeot Sport Danmark, inden den kom tilbage til Danmark og var fast inventar i DTC med Robert Schlünssen og siden Michael Carlsen som chauffører.

Nu er det ikke kun racerbiler, som starter med bogstavet P, der er meldt til start i weekendens løb. Oliver Rosenkilde Nissen er tilbage med sin potente (med stort P) Lamborghini Huracan Super Trofeo Evo. Sidste års vinder af Division 4 får udover Walther Trabjerg en ny modstander i form af Henrik Ziegler, der stiller op i den Renault R.S. 01, som han deler med Kenn Bach. Det er i øvrigt samme bil, som Kevin Magnussen satte en uofficiel banerekord med på FDM Jyllandsringen tilbage i 2016 – og som blev slået af Mikkel O. Pedersen i Walther Trabjergs Porsche 991 GT3-R tidligere i år.

Jo, der er lagt op til bulder, brag og godt racerløb, når Special Saloon Car triller på banen i weekenden.