Et brag af en finale for SSC

Morten Straarup havde taget sig af Extreme titlen allerede på Ring Djursland to uger forinden, men Gunnar Lisby Kjær og Michael Klostermann skulle have podiepladserne afgjort mellem sig, med en lille outsider chance til Johnny Cross Pedersen og Michael Bergmann.

Klaus Nielsen (33) og Michael Klostermann (457) var to af de 20 deltagere i denne weekend.(Foto: JJ Media)

Super Touring Division havde Mads Bryde i front, men han var ikke til start i weekenden. Det var Frederik Normann til gengæld, så 2018 mesteren havde mulighed for at genvinde titlen.

GT-B så ud til at blive en tæt kamp mellem Jesper Blom og Brian Mikkelsen, mens Rasmus Sandvej Juulsen, Tage Sandvej Nielsen og Henrik Moeskjær kunne kæmpe om tredjepladsen.

Der var dog også et par gæstekørere med, som skulle vise sig at tage godt for sig af løbspokalerne, men uden indflydelse på mesterskaberne.

Den sorte Peugeot 307 med startnummer 204 var igen delebil mellem far og søn Christensen – Anders og Claus. Claus var lige frisk nok på speederen i heat 2, men fik stadig kørt sig tilbage på podiet.(Foto: JJ Media)

Faktisk blev træningen kørt på halvfugtig asfalt, og her var de 3 gæstekørere, der var 1-2-3. Michael Rosenkilde Nissen var den hurtigste mand i en Lamborghini, foran Mikkel Overgaard Pedersen i en Porsche, og med Ronnie Bremer som treer i en Mercedes GT4.

Det var faktisk præcis det samme billede, som gentog sig i kvalifikationen, hvor Morten Straarup var den af de faste kørere, der kom tættest på, med Gunnar Lisby Kjær lige bagefter.

Rasmus Sandvej Juulsen var hurtigst blandt de faste GT-B kørere, så det fik han et bonuspoint for, mens Frederik Normann var hurtigst i Super Touring klassen, og fik ligeledes et point.

Ronnie Bremer var på gæstevisit med en Mercedes GT4, udover hans primære DTC opgaver og fik rusket lidt op i de andre GT-B kørere, og til tider også nogle Extreme kørere.(Foto: JJ Media)

En kører som desværre ikke kunne deltage i hverken kvalifikation eller løb var Michael Bergmann. Hans Porsche havde et møde med Michael Klostermanns Corvette, og der blev tyskeren altså knock-out’et af amerikaneren. Et ødelagt styretøj, hvor reservedele ikke var nogle steder i Danmark. Super ærgerligt for sidste års Extreme mester.

Det var dog et andet billede, der gjorde sig gældende i Heat 1 lørdag eftermiddag, hvor Mikkel O. Pedersen tog føringen fra start til slut, og slet ikke oplevede nogen modstand. Morten Straarup var toer blandt Extreme bilerne, mens Michael Rosenkilde Nissen var den tredje mand over stregen, efter en lang kamp med Gunnar Lisby Kjær. Nissen spandt rundt på første omgang og mistede derved føringen, og han fik den aldrig igen.

Mikkel Overgaard Pedersen brugte weekenden til at holde sig varm, inden han skal køre finale i Porsche Supercup om godt 2 uger i Mexico.(Foto: JJ Media)

Blandt GT-B bilerne fik Brian Mikkelsen og Rasmus Sandvej Juulsen en af de efterhånden faste tilbagevendende dueller, hvor Mikkelsen denne gang var foran. Jesper Blom var dog kun godt et halvt sekund fra vinderen, så det var en rigtig duel, som de tre havde. Gæstekører Bremer vandt GT-B Division løb 1.

Frederik Normann var ikke sen til at stikke af fra de andre ST konkurrenter, mens Claus Christensen blev toer i farmands Peugeot 307, og Morten Christensen (ikke i familie) sluttede treer foran Allan Bjerregård.

Jesper Bowman var på gæstevisit i en Ferrari 458 Challenge, som kørte nogle rigtig hurtige omgangstider – det var bare rigtig svært, når han var oppe mod Porsche og Aquila racere, som havde lidt mere fart.(Foto: JJ Media)

Gustav Birch var også gæstekører denne weekend, som holdkammerat til Mikkel O. Pedersen, men Birch var uheldig at spinde rundt på opvarmningsomgangen, så starten blev udsat. Det så Claus Christensen dog ikke, så han blæste forbi alle konkurrenterne, og tog føringen – troede han selv, indtil han blev vinket forbi den genindsatte Safety Car, og dermed var allersidst i feltet, en halv omgang bag alle de andre biler.

Frederik Normann var igen dominerende i ST Divisionen, foran Morten Christensen og Claus Christensen, som nåede op foran Allan Bjerregård.

I GT-B leverede Rasmus Sandvej Juulsen, Brian Mikkelsen og Jesper Blom igen en fantastisk duel, hvor der blev byttet plads adskillige gange. Løbet for Sandvej Juulsen sluttede dog, da han forsøgte at overhale Johnny Cross Pedersen, og der var kontakt mellem de to biler. Det gav frit løb for Mikkelsen og Blom – der så ramlede sammen tre sving før det ternede flag, som gav store skader på begge biler. Mikkelsen fik bilen humpet i mål på andenpladsen, efter en suveræn Ronnie Bremer, mens Jesper Blom blev scoret som treer, selvom han ikke kunne krydse målstregen.

Michael Rosenkilde Nissen var weekendens hurtigste mand i SSC på FDM Jyllandsringen, men alligevel gik han glip af de helt store pokaler, og måtte nøjes med en anden- og en tredjeplads.(Foto: JJ Media)

I Extreme var Mikkel Overgaard Pedersen smuttet fra start af, mens Morten Straarup kørte andenpladsen hjem, foran Gunnar Lisby Kjær. Faktisk havde Extreme Straarup og GT-B Bremer også en intern kamp, som Straarup fik vendt til sin fordel mod slutningen af løbet.

Dommerne mente at Michael Rosenkilde Nissen havde været lidt for langt inde over Floppys rundt på banen, så de gav ham 3 strafbaner for det. Da han ikke fik taget sin straf i tide, endte det desværre med en udelukkelse fra heatet. Inden da var han ellers toer blandt Extreme bilerne.

Det lykkedes Frederik Normann at køre Super Touring titlen i hus igen, selvom han havde ønsket sig endnu flere konkurrenter. Forhåbentlig dukker de op i 2020.(Foto: JJ Media)

Søndag eftermiddag var det finale finaletid. Det blev desværre uden Brian Mikkelsen, som ikke havde de nødvendige reservedele med, så han måtte blive holdene i teltet. Michael Klostermann måtte desværre også strække våben på grund af et defekt baghjulsleje.

Jesper Bloms mekanikere fik bilen så sent færdig, at han måtte starte fra pitten.

Gunnar Lisby Kjær tog starten af løbet, mens Mikkel O. Pedersen kortvarigt var nede på P3, da også Morten Straarup var forbi i nogle få sving. Kjær og Pedersen havde en tæt duel, mens Straarup lå helt oppe under bagvingen på den orange Porsche. Fem minutter inde i løbet kom Pedersen dog forbi, og åbnede hurtigt et hul til Kjær og Straarup, som faktisk blev overrumplet af Michael Rosenkilde Nissen kort tid efter. Så årets sidste løb sluttede med Pedersen foran Nissen og Kjær.

Tage Sandvej Nielsen havde hevet den anden Porsche ud af garagen. Planen var ellers at den skulle have kørt hele efterårssæsonen, men den fik desværre en skade i et DEC løb i august måned, så den først var klar nu til finalen i SSC.(Foto: JJ Media)

Blandt GT-B bilerne havde Rasmus Sandvej Juulsen et ensomt løb, og vandt heatet foran farmand Tage, mens Klaus Nielsen fik den grønne Ginetta G50 kørt ind på P3. Jesper Bloms Porsche var desværre stadig halvsyg, så han fik ikke mere end en 5. plads kørt hjem blandt GT-B bilerne. Ronnie Bremer sprang løbet over, da han i stedet fokuserede på hans DTC kørsel.

Frederik Normann gjorde rent bord i Super Touring, hvor han vandt foran Morten Christensen og Anders Christensen, der havde overtaget bilen fra sønnen Claus.

Brian Mikkelsen er GT-B mester 2019. Efter at have forsøgt sig med bl.a. BMW og Ginetta, var Porsche åbenbart det rigtige valg for ham. (Foto: JJ Media)

Når pointene i mesterskaberne var blevet talt sammen, var det med Morten Straarup som mester i Extreme foran Gunnar Lisby Kjær og Michael Klostermann.

Brian Mikkelsen fik sikret sig GT-B mesterskabet med det yderste af neglene, med kun 5 point ned til Jesper Blom, mens Rasmus Sandvej Juulsen sluttede treer i det mesterskab.

Frederik Normann forsvarede Super Touring titlen, mens Mads Bryde sluttede toer og Anders Christensen treer.

I det generelle mesterskab blev Morten Straarup også vinder, med Brian Mikkelsen toer og Jesper Blom treer.

Der skal lyde et kæmpe tillykke til alle medaljetagerne.

Morten Straarup kan kalde sig den glade vinder af både Extreme Divisionen, men også det generelle Special Saloon Car mesterskab 2019.(Foto: JJ Media)

Det var så slut på Special Saloon Car 2019. Det har været en forrygende sæson, hvor vi har haft 31 forskellige kørere på banen, i løbet af de 5 løbsweekender. Især kampen om GT-B mesterskabet var helt fænomenal, men også besøgene fra internationale kørere som Mikkel Overgaard Pedersen, Dennis Lind og Ronnie Bremer har givet lidt ekstra kolorit på klassen, og en masse smil på læberne hos tilskuerne, når både de faste, men også gæstekørerne har kastet de mere eller mindre potente racere rundt på banen.

Tak til alle banerne, tilskuerne, kørerne og ikke mindst officials, for at støtte op om banesporten i Danmark, og gøre det muligt at se, dufte og høre nogle af de fedeste biler, som der findes i motorsport – og så i lille Danmark.

Vi glæder os allerede til foråret 2020, hvor Special Saloon Car med garanti er klar til at levere noget godt ræs.

Kørerforeningen Special Saloon Car

JJ MediaLæs mere om:Jyllandsringen06/10/19 – Jyllandsringen – Special Saloon