Gæstekøreren dominerede og mesteren måtte padle

Det var vådt i årets sidste løbsweekend for SSC – LT Asfalt. Klassen med absolut flest hestekræfter pr. bil kæmpede mod regnen, og én kører var i særklasse overlegen.

Det var Mikkel O. Pedersen, som havde trukket sin gamle Porsche Supercup-bil ud af garagen for at være med i årets sidste løb. Der blev gjort rent bord med pole position og tre heatsejre, og det var tydeligt at Mikkel O. Pedersen var i sit helt rette element, hvor andre måtte kæmpe ekstra hårdt i regnen.

Michael Rosenkilde Nissen og Lars E. Pedersen skiftedes til at være “best of the rest”. Mest i det første heat, hvor der blev kæmpet med drabelige nedbremsningsdueller for enden af langsiden. Lars E. Pedersen var hårdt presset af Nissens Lamborghini Huracan GT3, men han holdt sin andenplads hele vejen til målstregen – bare 1,3 tiendedel sekund foran den hvide Lamborghini.

Martin Vedel Mortensen sikrede sig det generelle mesterskab allerede ved at stille til start, da Michael Bergmann som nærmeste forfølger ikke deltog i weekendens løb. Til gengæld blev afslutningen på sæsonen speciel for den fynske Lamborghini-kører. Hans regndæk gav absolut intet vejgreb, og i søndagens to sidste heat var det udelukkende at spørgsmål om at gennemføre og samle point ind for at bevare føringen i Division 4.

– Bilen kørte virkelig mærkeligt, og vi fandt så ud af, at det var vores Pirelli-regndæk, som slet ikke duede. De andre i teamet skiftede til Michelin, som fungerede noget bedre, men af hensyn til mit budget valgte jeg at holde mig til Pirellierne og så få det bedste ud af det, forklarer Martin Vedel Mortensen, der sikrede sig både det generelle mesterskab og Division 4-hæderen i et noget uvant tempo.

I Division 2 sikrede Walther Trabjerg sig mesterskabet med stabil kørsel gennem hele sæsonen, men i finaleweekenden var der ingen som kunne nå Frederik Normann. BMW-køreren med hjemmebanefordel var som en fisk i vandet og leverede en flot præstation, hvor han udkonkurrerede biler og kørere, der normal er et stykke over hans vægtklasse. Det var tydeligvis godt for selvtilliden, og man kan kun håbe at Normann vender tilbage for en fuld sæson næste år med sin hjemmebyggede BMW M3.

Et par udfald blev det også til undervejs i weekenden. Andreas Kjærgaard måtte allerede trække stikket efter første heat med en defekt kobling, mens Henrik Moeskjær havde et møde med banens sandfang og beskadigede bilen. I finaleheatet endte både Oliver Nissen og Henrik Møller Sørensen sæsonen i sandet for enden af langsiden.

 

Mesterskabspokalerne vil blive overrakt i forbindelse med den årlige generalforsamling i Special Saloon Car.

Mestrene i SSC – LT Asfalt 2021

Danmarksmester SSC – LT Asfalt: Martin Vedel Mortensen (Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO)

Division 1: Dan Pedersen (BMW M3 E46)

Division 2: Walther Trabjerg (Porsche 991 GT3 Cup)

Division 3: Michael Bergmann (Porsche 991 GT3 Cup)

Division 4: Martin Vedel Mortensen (Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO)