Mesterskabet står åbent efter Night Race

Michael Rosenkilde Nissen og Lars E. Pedersen delte sejrene i Special Saloon Car-klassen i weekendens Night Race på Padborg Park. Mesterskabet bliver til gengæld først afgjort i finaleweekenden.

Et tætpakket program betød at kørerne startede lige på og hårdt med 15 minutters tidtagning fredag formiddag. Her var det Michael Rosenkilde Nissen som var hurtigst oppe i fart og sikrede pole position foran den yngre Rosenkilde Nissen. Tredje mand som kom banen rundt på under et minut var Lars E. Pedersen – ikke noget under at det er de tre, som kæmper om titlen i Division 4.

Første løb bød på en rotation af placeringerne, da Michael Rosenkilde Nissen først kom for sent til line-up og måtte starte løbet fra pitten og derfra køre sig op gennem feltet. Efterfølgende lagde Lars E. Pedersen pres på Oliver Rosenkilde Nissen, der i den sidste del af løbet spandt af Pöetz-kurven og måtte se Hondaen køre forbi og tage sejren få omgange efter. Han formåede dog at holde sig foran Walther Trabjerg, der fra fjerdepladsen ellers havde fået en podieplacering inden for rækkevidde.

Lørdag var det til gengæld Michael Rosenkilde Nissen som tog begge sejre efter en heatlang kamp med Lars E. Pedersen. De to fik udvekslet klistermærker nogle gange undervejs i løbet, men løbet blev afgjort da Honda-køreren blev idømt to strafbaner for at overskride banens spærrelinje. Oliver Rosenkilde Nissen sluttede løbet for enden af langsiden, hvor han efter en lige rigeligt optimistisk nedbremsning parkerede bilen i sandfanget.

I finaleheatet startede Michael Rosenkilde i pole position og så sig aldrig tilbage, mens Lars E. Pedersen brugte hele heatet på at holde Oliver Rosenkilde Nissen bag sig. Det lykkedes, og med weekendens respektive pointhøst er mesterskabet i Division 4 for alvor åbnet forud for finaleweekenden.

Andreas Kjærgaard måtte stå over Grand Prix Danmark da han ventede på nye dele til sin Porsche/Scotty. Med nye turboer monteret på bilen er den blevet endnu hurtigere end tidligere, og det kastede tre sejre af sig i Division 2. Også her kan meget endnu ske før mesterskabet af afgjort.

Mens de seneste tre afdelinger af mesterskabet er blevet kørt i løbet af fire uger, er der nu fire ugers pause før Special Saloon Car-mesterskabet bliver afgjort ved DM-Finalen pÅ FDM Jyllandsringen den 8-9. oktober.