SSC klar til finaleweekenden

Det er lykkedes at få afviklet 2 løbsweekender indtil nu, og der har været masser af godt ræs begge weekender. Denne weekend står den på Grand Prix Danmark – DM Finalen 2020 på FDM Jyllandsringen.

Michael Rosenkilde Nissen har været næsten urørlig i sæsonen indtil nu i Extreme klassen. Han mangler blot 7 point for at have scoret maksimumpoint, og dem satte han til i Heat 1 på Padborg Park for en måned siden. Nissen og den orange Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO med startnummer 437 har vist imponerende styrke.

Henrik Moeskjær bliver ved med at finde fart i BMW Z4 V10 raceren i GT-B Divisionen. Forhåbentlig kan han bruge erfaringerne fra juni måned på samme bane, til at være endnu hurtigere i denne weekend.(Foto: JJ Media)

Torben Ingerslev er den nærmeste udfordrer i den røde Ferrari 488 Challenge EVO med startnummer 488, men han skal håbe på at Nissen ikke scorer point i nogle af heatene, samtidig med at han selv scorer maksimum point. Lars Pedersen i Porsche 991 GT3 med startnummer 101 er treer, men han skal håbe på at både Ingerslev og Nissen scorer nul point. Men alting kan ske i motorsport, så intet er afgjort før pointene er på kontoen.

I GT-B er der også en Nissen i front, nemlig Oliver Rosenkilde Nissen. Michaels søn har været ligeså suveræn i hans Seat Leon TCR med startnummer 307. Han har indtil nu kun haft en enkelt udfordrer i mesterskabet, nemlig Henrik Moeskjær i BMW Z4 V10 med startnummer 24. De to bliver i denne weekend udfordret af Brian Mikkelsen i Porsche 997 GT3 Cup, som også har mulighed for at score mesterskabspoint.

Rene Ogrocki i BMW E46 M3 med startnummer 103 er i skrivende stund sikker på at vinde Super Touring titlen, uanset hvordan weekenden går. Han er den eneste mand, der har kørt begge løbsweekender i år i ST Divisionen, mens hans nærmeste udfordrere stiller op i en anden klasse i weekenden. Ogrocki får dog kamp til stregen omkring weekendens pokaler, da den forsvarende mester, Frederik Normann, stiller op med den mesterskabsvindende BMW E46 M3 igen, med startnummer 330. Anders Christensen vender tilbage med den sorte Peugeot 307 med startnummer 204. Dermed holder han liv i den lange række af sæsoner, hvor han har kørt mindst et løb i løbet af racersæsonen.

Mekanikerne på Rene Ogrockis bil har haft travlt siden sidste gang, hvor han fik en stor frontskade på bilen i Heat 3. Han er dog så godt som sikker på at vinde ST titlen, med mindre at Jens Kristoffersen, Lars Højris eller Oliver Rømer pludselig skifter mening, og alligevel stiller op i SSC i weekenden. De er de tre eneste, som pointmæssigt kan nå at hente ham.(Foto: JJ Media)

Der bliver dog rigeligt med hurtige biler at følge i weekenden. Christian Siepmann i BMW F1 #11 og Andreas Kjærgaard i Porsche 911 GT1 #911 vil begge forsøge at køre sig i top 3 i mesterskabet, men bliver samtidig pustet i nakken af Gustav Birch, som indtil videre kun deltog ved åbningsløbet. Birch får en holdkammerat denne weekend, i form af Walter Trabjerg. De to skal køre i hver deres Porsche 991 GT3 Cup bil med henholdsvis startnummer 444 og 464.

Michael Bergmann kommer i en 991 GT3 Cup med startnummer 401, som plejer at være hurtig. Michael har dog kun kørt to heat i SSC sæsonen 2020, så hans medaljedrømme i mesterskaberne er så godt som slukkede. Men derfor kan han stadig kæmpe med om pokalerne i weekenden.

Der kommer en interessant tilføjelse til weekendens løb, som kommer til at køre helt udenfor kategori. Jonas Sejersen er et kendt navn i SSC kredse, hvor han senest kørte med en Toyota Supra. Den er dog solgt, og i stedet er der kommet en Ligier LMP3 racer hjem i garagen. Han har indtil videre kørt en enkelt løbsweekend i bilen, så han er stadig ved at lære den at kende. Men hvis bilen kommer til at udnytte dens fulde potentiale – og han får en fri omgang uden trafik – kunne der være en risiko for, at banerekorden på FDM Jyllandsringen står for fald. Så det bliver spændende at følge gennem weekenden.

Torben Ingerslev får knap så meget stress på denne weekend, hvor han ”kun” skal deltage i en enkelt klasse, nemlig SSC i Extreme Divisionen. Ved det seneste løb på Padborg Park, kørte han både DEC og SSC, så 488’eren næsten ikke holdt stille på noget tidspunkt. (Foto: JJ Media)

Selve afviklingen af weekenden bliver noget anderledes end et normalt Grand Prix Danmark. Det hele skal afvikles på kun en dag, hvilket bliver på søndag. Dermed skal bilerne på banen hele 5 gange i løbet af 6½ timer, hvilket forhåbentlig ikke giver nogle af kørerne mekaniske problemer. Men vi skal nok ikke være overrasket over, hvis alle 15 biler ikke deltager i samtlige 5 kørsler – men vi krydser selv følgelig fingre.

Desværre er arrangementet endnu en gang lukket for tilskuere, men det er muligt at følge lidt opdateringer på klassens Facebookside: https://www.facebook.com/SpecialSaloonCar/

Tidsplanen for weekenden lyder som følger (ret til ændringer forbeholdes):

Søndag
Træning 10.05
Kvalifikation 11.30
Løb 1 12.50
Løb 2 14.20
Løb 3 16.40

Kørerforeningen Special Saloon Car