Tysk-italiensk landskamp i sigte ved Grand Prix Danmark

Special Saloon Car kommer til at buldre og brage mere end normalt, når klassen kører på asfalten ved weekendens løb på FDM Jyllandsringen.

Ikke mindre end syv forskellige Lamborghini Huracan Super Trofeo-racere er nemlig tilmeldt klassen – inklusive nogle interessante navne på deltagerlisten.

Frederik Schandorff har i de seneste sæsoner brugt størstedelen af sin tid på de internationale racerbaner; oftest bag rattet på en Lamborghini Huracan GT3-racer. Den tidligere Lamborghini juniorkører har fundet et hul i kalenderen og stiller op på dansk grund for at vise hvordan, en Super Trofeo skal køres. Men det er han ikke ene om at ville.

En anden udlandsdansker har nemlig meldt sin ankomst. Patrik Matthiesen skiftede tidligere i år Porsche ud med Lamborghini, og han har fået sit team, Leipert Motorsport, til at stille op på Jyllandsringen. Han vil nemlig også gerne vise, hvad han kan med en Lamborghini.

De faste Lamborghini-kørere er naturligvis også at finde; Oliver Rosenkilde Nissen og Ulrik Larsen får til gengæld nok mere at se til end ved årets første løb. For udover de to udlandsdanskere kommer der også to rallykørere med baneambitioner.

Walther Trabjerg får travlt med at holde styr på de mange Lamborghinier i weekenden.

Det drejer sig om Marco Gersager og Esben Hegelund, som begge har gjort sig positivt bemærket på de danske rallyprøver. I denne weekend er de på egen hånd ude på banen, og i hver deres Lamborghini bliver det også interessant at se, hvad de kan byde ind med.

Sidste mand i italiensk køretøj er Ole P. Nielsen, som får sin Lamborghini-debut på Jyllandsringen.

Der bliver travlt, hvis Walther Trabjerg, Martin Petersen og Andreas Kjærgaards Porscher skal holde den italienske hær på afstand. Og for at føje spot til skade, kommer tidligere TCR-kører Kenn Bach til start med den Renault R.S.01, som Henrik Ziegler deltog med i sæsonpremieren.

I Division 2 bliver der også en interessant duel som skal udkæmpes. Henrik Moeskjær er klar til Grand Prix’et med sin BMW Z4 V10 – men kan han køre fra Ole Sondrups BMW M3?

Kenn Bach får SSC-debut i den Renault R.S.01 som Henrik Ziegler kørte ved årets første løb.

En ekstra bonus til SSC-puristerne er svenske Kennet Axemark og hans Chevrolet Monte Carlo. Hvis man er til rørrammebiler og buldrende V8-motorer er der bestemt også noget at se på.

Løbene i Grand Prix Danmark-weekenden kan streames på Youtubekanalen Dansk Motorsport Live.

Tidsplan for Special Saloon Car ved GP Danmark

Fredag 18. august
16:15 – Træning

Lørdag 19. august
10:17 – Tidtagning
15:20 – Race 1 – Se løbet live her

Søndag 20. august
11:55 – Race 2 – Se løbet live her
15:45 – Race 3 – Se løbet live her